Hitta hit....

Ja, det är inte alltid lätt... Blekinge - Sveriges Trädgård - där Golfkusten ligger, är en ännu oupptäckt pärla. Du kör väldigt sällan förbi - antingen ska du hit - och då kommer du att stanna - eller så är det lätt att missa då det inte finns naturliga genomfartsleder i länet. Något vi vig Golfkusten uppskattar - men gör det svårare för besökare att hitta. Det finns dock några vägar in:

BIL...

Med bil är det lätt att ta sig hit. Från Danmark Köpenhamn kör du direkt över bron och landar på Sölvesborgs GK efter bara 1,5h. Europaväg-22 (E-22an) sträcker sig över hela Golfkusten och som ett pärlband från denna hittar du alla golfklubbarna. Väl på plats, - om du kommer med annat än egen bil, -finns bra avtal med hyrbilar. Bara kontakta det boende du valt så hjälper de dig.

 

TÅG...

Med Öresundståg reser du till Blekinge från Skåne och Danmark. Kommer du från Kalmar, Göteborg eller Stockholm går Krösatågen, via byte i Emmaboda, som tar dig till Karlskrona. Genom Blekinge - med stop vid alla större städer - går Öresundståget. Från Öst till Väst tar det ca 40-minuter med tåg.

 

FLYG...

Både Blekingeflyg och SAS trafikerar Ronneby Airport med brett reseutbud från Hela Sverige och Europa.

Ronneby Airport ligger placerat i mitten av Golfkusten och härifrån går det snabbt att ta sig till de beoende du planerat - oavsett om det är i Öst eller Väst. Flygplatsen har en civil och en militär del. Du hittar mer information på: www.swedavia.se/ronneby

Avstånd från Ronneby Airport till

  • Ronneby: 8 kilometer
  • Karlskrona: 33 kilometer
  • Karlshamn: 32 kilometer
  • Sölvesborg: 59 kilometer

 

FÄRJA...

DFDS färjelinje från Klaipeda i Litauen, till Karlshamn, tar 14 timmar. Stena Lines färja från Gdynia i Polen till Karlskrona tar 10,5 timmar.

BUSS...

Det finns ett antal bussbolag som kör till Golfkusten. Ring ditt hotell för vidare information om vilket val som är bäst för dig.

KARTA ÖVER KLUBBARNA PLACERING: